1013447_753948484641883_745058713065448696_n

Hembygdsföreningens vårarbete

Planering av gärdesgårdsbygge, uppfräschning av stranden och lite av varje som behövs göras för att parken ska bli "sommarfin". 

Ny gärdesgård i Hembygdsparken

Kjell Gustavsson länets gärdesgårdsspecialist kom och lärde oss hur en riktig "hankagärdesgård" skall byggas. Nu är nästan hela parken inramad!

kafferepet på bolmendagen

Det har blivit tradition! På Bolmendagen, sista lördagen i juli månad varje år bjuder vi in till kafferep i hembygdsparken. Massor med hembakat bullas upp.

gunnar jönsson berättar om husbehovsfiske och vi visar den gamla "byanoten"

En av årets utställningar berättade om fisket i bygden och en söndag kom Gunnar Jönsson och berättade om föremålen och det för Odensjö så viktiga husbehovsfisket. Vi passade även på att dra ut "byanoten" som användes för att fånga fisk i vikarna. 

veteranmotorträffen

Veteranmotorträffen slog ännu ett rekord. Hur många bilar får plats i parken? Solsken och massor med våffelsugna besökare. Sue Prince var på plats och påbörjade vår bonadsmålning.

bonadsmålningskursen

I samarbete med Unnaryds hembygdsförening/bonadsmålningsmuseet och med hjälp av konstnär Sue Prince från England har vi målat en bonadsmålning som berättar om hur vi flyttade och byggde upp ladan i hembygdsparken. En community-målning där alla som var med och arbetade med ladan målade sig själva på bonaden. Vilken grej!

Fisketävlingen augusti

I början av augusti månad anordnade "barngruppen" och hembygdsföreningen en fisketävling för barnen. Första söndagen fick de själva tillverka sina metspön och sedan var det en veckas fritt fiske och söndagen efter var det invägning och prisutdelning!

adventsmys och lucia

Lucia firades som vanligt i Odensjö församlingshem. Och en vecka tidigare var det barnens adventsmys i hembygdsparken. Det pysslades i ladan och i Medelbergsstugan kunde man få en liten smak av "gammaldags" jul och förstås träffa tomten!

gunhild carling till odensjö!

kärlek och motorolja